Odoo 17: een sprong vooruit in Boekhouding

Heb je gezien wat er nieuw is in Odoo 17?  Het brengt baanbrekende veranderingen voor boekhouding. Niet alleen ziet alles er strakker uit dankzij de UX/UI-verbeteringen, maar je krijgt ook een lading nieuwe functies die de financiële workflow sneller en slimmer maken. Net als een upgrade van een goede koffiemachine naar een barista in je eigen kantoor. Laten we eens kijken wat er allemaal veranderd is.

Peppol Validatie

Verstuur en ontvang eenvoudig je klantfacturen, leveranciersfacturen en creditfacturen door je te registreren op het PEPPOL-netwerk, het gestandaardiseerde e-facturatiesysteem. Met de ondersteuning voor Peppol Validatie in de boekhoudapplicatie van Odoo 17, wordt factureren makkelijker.

En let op, er is ook een handige oplichtingsbeschermingsfunctie bijgekomen. Die geeft je een seintje als er iets niet pluis lijkt. Zo maak je facturatie veiliger. Elke transactie kan getraceerd worden, zodat je altijd je gegevens compleet hebt.

Uitgestelde Boekingen slim geregeld

De manier waarop Odoo 17 omgaat met uitgestelde boekingen is helemaal vernieuwd. Het is nu een fluitje van een cent om uitgestelde opbrengsten en kosten te beheren, en dat zonder ingewikkelde voorconfiguraties.

Documenten: alles op een rijtje

Stuur gewoon je PDF-bestanden via e-mail en Odoo doet de rest: elk document wordt netjes gesplitst, zodat je voor elk bestand een aparte factuur hebt.  En een hele reeks sneltoetsen zijn toegevoegd.

Bank Synchronisatie, Bankafschriften en Betalingsbeheer

Tijd is geld, zeker in de boekhouding. Bank Synchronisatie was al een uitkomst, maar nu is het nog duidelijker en makkelijker. Met automatische herinneringen om je bankconnecties te vernieuwen, blijft alles op rolletjes lopen.

Bankafschriften zijn terug in Odoo 17, en beter dan ooit. Dit maakt het voor accountants een stuk eenvoudiger om financiële controles uit te voeren. Overal, het managen van betalingen gaat bijna van zelf in de nieuwe versie.

Efficiënt Afsluiten en Rapporteren

De afsluitingsprocessen in Odoo 17 zijn nu gestroomlijnd. Uitgestelde inkomsten en uitgaven worden automatisch berekend, wat een hoop tijd bespaart bij het maandeinde. En de verbeterde financiële rapportages? Die geven je precies de inzichten die je nodig hebt.

WhatsApp Integratie

De volledige integratie van WhatsApp met alle Odoo modules helpt voor een snelle communicatie met de klanten.

Bij Odoologic zijn we helemaal klaar om je door de nieuwste functies van Odoo 17 te loodsen. Of je nu een pro bent of net begint, wij zorgen dat je alles uit je boekhouding haalt. Klinkt goed? Bel ons en we laten je zien hoe het werkt. Want met Odoo 17 wordt boekhouding niet alleen makkelijker, maar ook nog eens leuker voor je of voor jouw medewerkers. En dat is precies waar wij voor staan.