Coperitas: efficient werken met Odoo16

Een slimme zet van Coperitas met de implementatie van Odoo 16, begeleid door Odoologic, zorgde voor een stroomlijning van hun complexe werkprocessen. Dit leverde niet alleen tijdwinst op, maar verbeterde ook hun dienstverlening. Dankzij de inzet van modules zoals Projectmanagement en Urenregistratie, kon Coperitas zich volledig richten op hun specialisme in transfer pricing.

Coperitas is een specialist op het gebied van Transfer Pricing die belastingteams voorziet van heldere en diepgaande inzichten in bedrijfsgegevens. Dit team van experts op het gebied van fiscale software biedt multinationals een gebruiksvriendelijke, zelfstandige oplossing voor hun belasting uitdagingen. Coperitas software automatiseert de naleving en het monitoren van verrekenprijzen. Wat nog belangrijker is, het biedt een praktische manier om consistente jaarverslagen af te dwingen, wat essentieel is om aan de eisen van transparantie te voldoen.

Bij Coperitas is efficiënt werken van cruciaal belang. Als speler in een complex gereguleerd domein wilden ze hun werkprocessen kunnen optimaliseren. Voor een bedrijf met zo’n gespecialiseerd softwareproduct is het essentieel om een betrouwbare bedrijfssoftware te hebben voor de back-end. Van het regelen van reiskosten tot het bijhouden van de urenverantwoording op de verschillende projecten met verschillende type diensten en het met één druk op de knop het kunnen factureren, wilden Coperitas dit process vereenvoudigen en versnellen.

Automatisering van processen

We hebben samen met Coperitas gekeken hoe we hun dagelijkse werkzaamheden kunnen vereenvoudigen. Dit ging van het soepeler laten lopen van de interne processen, zoals het beheer van Urenstaten en onkosten en Marketing Automation tot het verbeteren van de klantinteracties met Digitale Goedkeuringen. Met Odoo kan Coperitas veel van hun taken automatiseren.

Ingericht op productiviteit

Dankzij de inzet van Odoo hebben we samen een werkomgeving gecreëerd waarin alles soepeler verloopt en processen simpel en efficiënt worden gehouden. Taken die eerst handmatig en tijdrovend waren, zoals het genereren van documenten en het beheren van bedrijfsgegevens, werden gestroomlijnd. Wat veel tijd en middelen kostte, kunnen nu met een druk op de knop worden voltooid. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten (cruciaal in het veld van belastingadvies). 

Hier zijn een paar voorbeelden van de modules die we voor Coperitas hebben geïmplementeerd en de voordelen die ze opleveren:

  • Projecten en Urenverantwoording. Door een geïntegreerd beheer van projecten en uren kon Coperitas de bestede tijd aan diverse diensten efficiënt bijhouden en factureren. Dit zorgde voor een duidelijke structuur en accuratesse in hun projectmanagement.
  • Facturatie en Accounting. De vereenvoudiging van het facturatieproces, gekoppeld aan de boekhoudmodule, leidde tot een gestroomlijnde financiële workflow. Coperitas kreeg hierdoor beter inzicht in hun financiële prestaties, met real-time updates en rapportages.
  • De Helpdesk module verbeterde de klantondersteuning en zorgde voor een snellere afhandeling van klantvragen. Dit resulteerde in sterkere klantrelaties en een hoger niveau van klantenservice.
  • Het beheer van Abonnementen en terugkerende facturatie bleek essentieel voor het efficiënt beheren van regelmatige inkomstenstromen uit diensten.

Verbeterde gegevensbeheer en rapportage

De centrale gegevensopslag en analysefunctionaliteiten van Odoo geven Coperitas een duidelijker inzicht in hun bedrijfsprocessen, wat essentieel was voor het maken van strategische beslissingen.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Odoo is ontworpen met het oog op flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het schaalbare platform zorgt ervoor dat Coperitas hun systeem kan aanpassen naarmate hun bedrijf groeit en verandert.

De implementatie van Odoo bij Coperitas is een voorbeeld van hoe een dienstverlenend bedrijf met een gespecialiseerd softwareproduct zoals Coperitas zich nu kan concentreren op hun kernactiviteiten en minder op het beheer, de logistiek en andere operationele zaken. Odoo neemt het zware werk uit handen, waardoor Coperitas zich kan richten op wat echt belangrijk is: hun klanten de beste service bieden.