Digitale transformatie in drukregelapparatuur voor technische gassen

Met ruim 25 jaar ervaring in gasdistributie-apparatuur, staat Gascontrol Systems bekend om zijn brede portfolio van apparatuur en oplossingen, afgestemd op de specifieke behoeften van technische professionals. Of het nu gaat om de medische sector, industriële toepassingen, gespecialiseerde installatiebedrijven, laboratoria, laswerkzaamheden, lasersnijden, voedselproductie of halfgeleiderproductie, Gascontrol begrijpt de unieke uitdagingen van elk gassysteem en biedt deskundig advies voor de optimale keuze. Gascontrol was klaar voor digitale transformatie.

Uitdaging

Bij Gascontrol lag de focus op twee cruciale verbeterpunten: de digitalisering van processen en integratie van data en systemen. Dit is typisch waar Odoologic uitblinkt bij het ondersteunen van klanten.

De uitdagingen waren aanzienlijk: onvoldoende gegevenskwaliteit en gebrekkige data-integratie hinderden het offerteproces en andere zakelijke processen. Gescheiden systemen belemmerden effectieve marketing en klantenservice. Bovendien was de synchronisatie tussen de verouderde website en het ERP-systeem problematisch, een veelvoorkomend knelpunt voor kleinere organisaties zoals Gascontrol.

Aanpak

Een nieuwe fase met Odoo

Gascontrol koos voor Odoologic als hun alles-in-één IT-partner. De overstap naar Odoo als kernsysteem vormde de basis voor deze transformatie.

Gascontrol startte oorspronkelijk met Odoo13, maar maakte de overstap naar Odoo16 voor een verbeterde technische basis:

 • Een helder overzicht van de goederenstroom en directe inzage in offertes, orders en levertijden.
 • Gecentraliseerd productbeheer, wat voorheen verdeeld was over meerdere systemen.

App integraties en voordelen

Odoologic implementeerde diverse Odoo-apps om de functionaliteit te verrijken:

 • De Website-app, die een dynamische webervaring biedt met gebruiksgemak in frontend bewerking.
 • Een multichannel E-commerce platform, geïntegreerd met Odoo16, die de uitgebreide productcatalogus van Odoo optimaal benut.
 • De Kennis-app, volledig geïntegreerd in het ERP-systeem voor het beheren van interne knowhow.
 • Documenten-app: Een documentbeheersysteem dat naadloos samenwerkt met zowel het ERP-systeem als de website.
 • Een AI binnen de Documenten-app die documenten herkent op basis van klantgegevens en documenttype.

Resultaten die spreken

De verbeteringen waren aanzienlijk:

 • Snellere marktintroductie van producten en diensten.
 • Naadloze integratie tussen de website en het ERP-systeem, vereenvoudiging van beheer en bewerking.
 • Efficiënter voorraadbeheer en verbeterde klanttevredenheid door een soepelere online winkelervaring.
 • Een sterkere online aanwezigheid met een nieuw e-commerce platform.

Onze aanpak was gericht op het begrijpen en aanpakken van Gascontrol’s unieke bedrijfsbehoeften. Belangrijk was het implementeren van een systeem dat intuïtief en krachtig is, waardoor Gascontrol hun service naar een hoger niveau tilt.

Met deze solide basis overweegt Gascontrol verdere uitbreidingen zoals geavanceerde klantenservice, e-learning portals, en een uitgebreide online marketingstrategie.

Geïnspireerd door de vooruitstrevende stappen van Gascontrol? Neem contact op met Odoologic en ontdek hoe wij jouw bedrijfsprocessen kunnen transformeren naar een hoger niveau van efficiëntie en innovatie.