Belastingdienst aangifte: in twee klikken, binnen Odoo

De belastingaangifte: we kunnen het niet leuker maken, maar wel makkelijker! We bewegen steeds meer richting een volledig digitale boekhouding, waarin belastingen naadloos worden geïntegreerd in IT-systemen. Met Odoo beheer je je boekhouding op een efficiënte en moderne manier, zonder de hoge kosten die vaak gepaard gaan met andere boekhoudsoftware. Echte snelheid, minder handmatige gegevensinvoer, slimme AI, en een intuïtieve gebruikersinterface maken het verschil. De verwerkingstijd voor documenten is aanzienlijk verkort – soms zelfs van 2 dagen naar slechts 5 uur (volgens KPMG Belgium, gedeeld op odoo.com).

De Odoo Boekhouding-app is een waardevolle tool voor bedrijven, accountants en belastingadviseurs. Het is een van de meest geautomatiseerde boekhoudoplossingen op de markt, dankzij de overzichtelijke dashboards, gedetailleerde rapportages en volledige integratie met andere apps binnen het Odoo-ecosysteem.

Simpele BTW-Aangifte

Alle benodigde gegevens voor de btw-aangifte staan klaar in je dashboard en kunnen direct worden overgenomen voor de online aangifte. Dankzij de dynamische rapportagefuncties wissel je moeiteloos tussen verschillende aangifteperiodes. Bovendien kun je een blokeerdatum instellen, zodat er na de jaarafsluiting geen wijzigingen meer worden doorgevoerd, behalve door de accountant. Uiteraard blijven alle cijfers van voorgaande jaren beschikbaar voor observatie en analyse.

Nieuwe koppeling met de belastingdienst in Odoo 17

Vanaf Odoo 17 is er een directe koppeling met de Belastingdienst. Dit betekent dat je met slechts twee klikken je belastingaangifte kunt indienen. Handmatig inloggen op de belastingportalen behoort tot het verleden. In een paar klikken genereer je in Odoo je belastingrapport en stuur je het direct door naar de Belastingdienst.

Met Odoo ERP bespaar je niet alleen tijd, maar verklein je ook de kans op fouten, wat resulteert in een efficiënter financieel beheer. Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk onze tutorial en ontdek hoe eenvoudig het is om Odoo te gebruiken voor je belastingaangifte. Heb je hulp nodig bij het instellen van je dagelijkse boekhouding in Odoo? Ons gespecialiseerde team staat klaar om je omgeving correct in te richten en handige tips te delen.