Een groeiverhaal in de wereld van plantenpakketten

Perfect Plant Deal, expert in het aanbieden van plantenpakketten via webshops, stond voor een uitdaging. Hun dagelijkse verwerking van duizenden bestellingen vroeg om een geavanceerder systeem dan de traditionele spreadsheets. Met een assortiment dat varieert van iBood en VakantieVeilingen tot BOL.com, was efficiëntie essentieel.

Verwerken van massale bestellingen: een dagelijkse uitdaging

De dagelijkse operatie bij Perfect Plant Deal is indrukwekkend. Vooral in het hoogseizoen verwerken ze meer dan 10.000 orders per dag, verspreid over zes inpaklijnen. De kern van hun succes ligt in het slim inkopen van planten die synchroon lopen met hun verkoopacties, wat een efficiënte aanvoer naar hun magazijn garandeert.

Integratie met GLS: een cruciaal onderdeel

De samenwerking met GLS speelt een belangrijke rol in hun primaire proces. Vanaf het moment dat verkooporders uit alle kanalen worden ingelezen, begint een gestroomlijnd proces van planning, voorbereiding voor verzending, en het integreren van track-and-trace-codes in de leveringen.

Van traditioneel naar geavanceerd: de overgang naar Odoo

Vóór 2021 was de afhandeling van orders een complexe taak, voornamelijk uitgevoerd met LabelLite van GLS en Excel voor voorraadbeheer. De groei van het aantal orders en de wens van GLS voor een andere vorm van data-integratie maakten duidelijk dat een geavanceerder systeem nodig was. De kennismaking met Odoo en Odoologic vormde de sleutel tot deze verandering.

Implementatie en resultaten

Het ERP-project met Odoo, gestart in december 2020, was een keerpunt. Met implementaties variërend van verkoop en inkoop tot GLS-integratie, bracht Odoo een revolutie in de manier waarop Perfect Plant Deal hun bedrijfsprocessen beheert. De verbeteringen waren significant: efficiënter verwerken van orders, verbeterde inzichten in bestellingen en leveringen, en een stabieler, schaalbaarder IT-systeem.

Een strategische aanpak met duidelijke doelen

De focus van het project lag op de essentiële elementen: een betrouwbare GLS-integratie en een gedetailleerde productencatalogus. De overgang naar Odoo was een spannende, maar uiterst vruchtbare stap voor Perfect Plant Deal.

Klaar voor fase twee

Na het succes van de eerste implementatie, staat Perfect Plant Deal aan de vooravond van fase twee. Deze nieuwe fase omvat uitbreidingen in customer service, geautomatiseerde webshopintegratie en accounting, waarmee ze verder bouwen aan hun toekomst.